Kaczmarski Encore Festival

Encore 2022. Plakat festiwalowy

Zapraszamy na V edycję Kaczmarski Encore Festival!

Koncert odbędzie się 17 września 2023 o godz. 18:00 w Teatrze Miejskim im. Witolda Gombrowicza przy ul. Bema 26 w Gdyni.

W foyer Teatru Miejskiego od godz. 17 będzie można zwiedzić wystawę fotografii, portretów oraz pamiątek z archiwum Fundacji im. Jacka Kaczmarskiego dotyczących twórczości i życia Artysty.

„Galeria sztuki – Kaczmarski” to koncert utworów Jacka Kaczmarskiego w wykonaniu artystów Teatru Muzycznego im. Danuty Baduszkowej w Gdyni.

Inspiracją dla wielu piosenek Jacka Kaczmarskiego były dzieła sztuki takich autorów jak Wyspiański, Malczewski, Rembrandt, Manet, Goya, Bosch i wielu innych. Jednak spojrzenie na nie okiem Kaczmarskiego daje możliwość zastanowienia się nad kondycją dzisiejszego świata, nad naszymi czasami. Pochylenie się nad tekstami tak uniwersalnymi i wieloznaczeniowymi było dla nas wyzwaniem, ale również przyjemnością i powodem do poszukiwań czasem zupełnie nowych interpretacji muzycznych piosenek Kaczmarskiego.

Teksty: Jacek Kaczmarski

Muzyka: Jacek Kaczmarski, Przemysław Gintrowski, Zbigniew Łapiński

Opieka artystyczna, narrator (z offu): Bernard Szyc

Aranżacje muzyczne: Artur Guza

Śpiew: Aleksandra Meller, Sandra Brucheiser, Rafał Ostrowski, Jakub Brucheiser Band: Krzysztof Wojciechowski piano, Jarosław Stokowski bas, Mateusz Otczyk gitara

Prowadzenie festiwalu: Robert Siwiec

Podczas wydarzenia będzie można nabyć w cenie promocyjnej wydawnictwa związane z twórczością Jacka Kaczmarskiego oraz książkę Aleksandra Jurewicza Nostalgia. Mitologia rodzinna, wydaną przez słowo/obraz terytoria.

Bilety na InterTicket.pl

20 zł ulgowy (młodzież szkolna, studenci i seniorzy)

30 zł normalny

Organizator